Sposób przygotowania

Jabłka obierz, pokrój w kostkę, przełóż do rondla. Dodaj rodzynki, cukier, cynamon, sok i skórkę z cytryny, duś na wolnym ogniu przez 10 minut, wystudź. Osącz jabłka z syropu. Mąkę wymieszaj z cukrem, cynamonem i proszkiem do pieczenia. Dodaj posiekane masło i jajko. Zagnieć ciasto, wlewając powoli wodę. Uformuj kulę, owiń folią spożywczą, włóż do lodówki na 30 minut. Ciasto rozwałkuj, szklanką wytnij okręgi. Nakładaj porcje farszu, złóż i zlep brzegi, formując rogaliki. Włóż do lodówki na 1,5 godziny. W głębokiej patelni rozgrzej olej, smaż pierogi na złoto (ok. 5 minut), osącz. Posyp cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Miałam zrobić w zeszłym tygodniu , ale zrobiłam inne
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Uwielbiam takie.... :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !