Sposób przygotowania

Papryki przekrawamy na pół, usuwamy pestki, cebule obieramy i wraz z papryką kroimy w cienkie plastry. Z wieprzowiny usuwamy tłuszczyk i rozwałkowujemy ja na dosyć cienkie sznycle, posypujemy z obu stron solą, pieprzem i pruszymy zmiażdżonym czosnkiem, kladziemy na talerz i wkładamy na pół godziny do lodówki. Rozgrzewamy olwie na patelni i smzymy sznycle 4 minuty, nastepnie obracamy na dryga strone i smazymy kolejne 4 minuty. Na drugą patelnie wsypujemy cebule, papryke i smazymy na olwie przez 5 minut, nastepnie dodajemy koncentrat pomidorowy, wywar, mielona papryke i doprowadzamy do wrzenia, gotujemy dopoki sos nie zgestnieje. doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ukladamy szncle na talerzyku i polewamy sosem z papryki. Sos paprykowy dekorujemy gestym jogurtem naturanym, aby nasz obiad był atrakcyjniejszy ;-) Polecam!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !