Sposób przygotowania

Robię je gdy muszę przygotować obiad wcześniej a potem tylko podgrzać , a jednocześnie nie chce by były to takie zwykłe kotlety.

Kotlety rozklepać tłuczkiem do mięsa. Posolić i popieprzyć. Panierować w jajku i bułce tartej .Usmażyć na smalcu na rumiano. Pieczarki drobno pokroić i podsmażyć na rumiano na oleju. Dodać koper i utarte na tarce jarzynowej ( grube oczka ) jabłko. Dusić chwilę mieszając. Doprawić solą , pieprzem i curry. Kotlety ułożyć na blaszce do zapiekania . Wymieszać farsz pieczarkowo, koperkowo, jabłkowy z serem . Na każdym kotlecie ułożyć 1/3 farszu. Rozgrzać piekarnik. Wstawić blaszkę i zapiec kotlety tak by utworzyła się na nich ,, pierzynka „ ( ok. 5 minut ) .

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakowite
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    apetycznie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Przepysznie wyglądają :) Babcia wie, co dobre :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !