Sposób przygotowania

Mięso otoczyć w soli i pieprzu, następnie obwiązać sznurkiem w odstępach 2-3cm, jak paczkę, końce sznurka dobrze zawiązać. Włoszczyznę umyć i obrać. Cebulę przekroić na pół. Na stopionym maśle podpiec pieczeń na brązowo, dodać włoszczyznę, cebulę i listki laurowe, ponownie krótko podpiec. Wlać rosół i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem przez godzinę, od czasu do czasu podlewając sosem. Zioła bardzo drobno posiekać. Rosół przecedzić. warzywa wycisnąć, pieczeń wyjąć z garnka. Do wywaru dodać śmietanę i musztardę, zamieszać i zagotować na dużym ogniu. Dodać posiekane zioła, przyprawić solą i pieprzem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    wyśmienite
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !