Sposób przygotowania

Kotlety przekroić na połówki , lekko stłuc tłuczkiem do mięsa. Skropić sosem sojowym i popieprzyć .Obsmażyć na smalcu na rumiano . Włożyć do garnka . Na oliwie zeszklić cebulę pokrojoną w piórka , a potem dodać do niej pokrojone w plasterki pieczarki i usmażyć lekko rumieniąc . Dodać do garnka z mięsem . Wlać wodę . Dodać ziele angielskie, liść laurowy , kostkę bulionową . Dusić 45 minut. Mąkę zamieszać z 2 łyżeczkami oleju na pastę .Wkładać po odrobinie do sosu , wymieszać aż się zagęści ( jest to doskonały sposób zagęszczania sosów- nie zrobi się w sosie żadna ,, klucha „ ).

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !