Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sos jajeczno-śmietanowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana
200 ml
jajko
4 szt.
szczypiorek
2 łyżki (posiekany)
Sklep Prymat
koperek
1 łyżka (posiekany)
chrzan tarty
1 łyżka
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sos jajeczno-śmietanowy

Jajka ugotować na twardo po czym obrać je ze skorupek i przetrzeć przez sito.
Następnie dodać do przetartych jajek śmietanę, szczypiorek, koperek oraz starty chrzan.
Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 18.03.2013 13:07
ooo fajny;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak