Sposób przygotowania

Suszone morele i rodzynki przelej wrzątkiem,osącz(świeże owoce umyj przekrój wyciągnij pestki).Przełóż je do miski,skrop sokiem z cytryny,oprósz cynamonem i pieprzem.Dodaj pokrojoną czuszkę.Opłukane mięso natnij wzdłuż zboku,tworząc kieszonkę.Natrzyj solą i szczyptą pieprzu.Nadziej połową owoców,zepnij wykałaczkami,zrumień na oleju ze wszystkich stron.Dołóż resztę owoców,miód i podlej bulionami przykryj i duś na wolnym ogniu około 25 minut,co jakiś czas odwracając mięso na drugą stronę.Gotowe podawaj z kuskusem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !