Sposób przygotowania

Z karkówki wykroić 5 kotletów.Rozbić je nie uszkadzając mięsa.Czosnek obrać, przepuścić przez praskę.Dodać do niego pozostałe sypkie przyprawy.Wymieszać i natrzeć mięso.Zawinąć w folię spozywczą Zostawić na parę godzin (najlepiej na noc). Następnie kotlety otoczyc w mące i obsmażyć na oleju, tak, żeby mięso uzyskało złotą skorupkę. Przełożyć do garnka, dodać pozostałe przyprawy i rozkrojoną na pół cebulę, podlać 1/2 szklanki bulionu.Dusić. w połowie duszenia (ok.20 min) dodać oczyszczone pieczarki poprzekrawane na ćwiartki.Dusić do miękkości.Podawać z ziemniakami, posypane natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Muszą być pyszne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna74

    zjadło by się
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobre kotlety.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !