Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka ,,leniwca „:
Obrać ziemniaki . Skrzydełka oczyścić i obciąć krótkie części. I marchew ( pokroić je ozdobnie na krótkie kawałki ) . Wymieszać Fix z konfiturą pomarańczową i majonezem .Do pojemnika włożyć skrzydełka , marchew, ziemniaki, pokrojoną w ćwiartki cebulę - wylać na nie marynatę i dokładnie wszystko wymieszać tak by marynata pokryła dokładnie wszystko. Przykryć i zostawić w lodówce przez godzinę .
Przełożyć do rękawa do pieczenia mięs – zamknąć go i piec w rozgrzanym do 200 * C piekarniku ok. 1 godziny .
Pod koniec można rozciąć rękaw i przez 10 minut dopiekać do zarumienienia .
A dlaczego ,, leniwca „ – tak określam danie przy których wykorzystuję gotowe półprodukty lub Fixy , zupy w proszku , sosy z papierka itp.