Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z zielonymi warzywami i kurczakiem
Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki kroimy na 4 cm kawałki, podgotowujemy w wodzie ok 10 minut.
Kurczaka kroimy na cienkie paseczki, paprykę również na cienkie paseczki, brokuł rozdzielamy na małe różyczki.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, dodajemy wyciśnięty czosnek, chilli, smażymy 2 minutki , następnie wrzucamy kurczaka pojedynczo paseczki (aby się nie zwinęły), smażymy na mocnym ogniu ok 5-7 minut. wyjmujemy kurczaka na talerz, na tą samą patelnie wrzucamy zielone warzywa (dodajemy łyżkę oleju, podsmażamy, zalewamy bulionem, dodajemy sos sojowy, kiełki fasoli, dusimy do miękkości warzyw.
Ugotowany makaron odcedzamy, łączymy z warzywami, mieszamy i ......
SMACZNEGO!!!