Sposób przygotowania

Mięso umyj, osusz, pokrój w paski. Cebulę obierz, posiekaj. Rozgrzej 3 łyżki masła, dodaj 3 łyżki oliwy. Na tłuszczu zeszklij cebulę. Dodaj mięso i mieszając, smaż około 15 minut. Na drugiej patelni stop resztę masła, dodaj pozostałą oliwę i usmaż plasterki pieczarek. Pod koniec smażenia posól. Połącz z mięsem, ketchupem, koncentratem pomidorowym oraz musztardą. Przypraw solą, pieprzem i tymiankiem. Wlej śmietanę wymieszaną z mąką, przykryj, duś 1,5 godziny. Podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Brzmi bardzo ciekawie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Robię podobny, ale dodaję jeszcze kiszonego ogórka ... rzecz jasna przed samym podaniem. Smakuje przepysznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !