Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz mięsno-warzywny z kluseczkami
2. Na patelni zeszklić (na maśle i oleju) cebulkę. Dodać obrane ze skórki i pokrojone pieczarki. Podsmażyć.
3. Podsmażyć na odrobinie oleju warzywa na patelnię.
4. Paprykę pokroić w paski.
5. Pomidory obrać ze skórki i pokroić.
6. Do miękkiego mięska dodać paprykę. Wymieszać. Po około 10 minutach dodać pieczarki, pomidory i warzywa na patelnię i kostki rosołowe. Wymieszać. Garnek dopełnić wodą (jeśli chcemy, aby danie było mniej gęste)
7. Ugotować kluski.
8. Do garnka z mięsem i warzywami wlać wymieszaną z mąką wodę. Wymieszać, gotować przez chwilę, zdjąć z ognia. Dodać jogurt naturalny. Wymieszać i jeszcze ponownie postawić na ogniu. Dodać kluski. Wymieszać. Jeżeli jest taka potrzeba, doprawić solą i pieprzem.