Sposób przygotowania

Żołądki włożyć do wrzącej, osolonej wody z listkiem laurowym, zielem angielskim i pieprzem i gotować do miękkości. Żołądki wyjąć, lekko przestudzić i pokroić każdy na 3 części.Wywar zachować! Na oleju usmażyć cebulę pokrojoną w piórka.Posypać papryką. Dołożyć żołądki, podlać ok 2 szkl. wywaru i dusić ok.10min.Doprawić vegetą i czosnkiem granulowanym.Śmietanę wymieszać z mąką, zaprawić żołądki.Doskonałe do ryżu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    niejadłam czegoś takiego
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    pyszna potrawka
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobre jedzenie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !