Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Żołądki drobiowe w sosie śmietanowo-paprykowym

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 kg żołądków drobiowych
2 cebule
ziele angielskie
Sklep Prymat
pieprz ziarnisty
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Sklep Prymat
Czosnek suszony Prymat
Sklep Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
olej
śmietana 18 proc
1 łyżka mąki
1 łyżeczka masła

Przepis i sposób przygotowania na: Żołądki drobiowe w sosie śmietanowo-paprykowym

Żołądki włożyć do wrzącej, osolonej wody z listkiem laurowym, zielem angielskim i pieprzem i gotować do miękkości. Żołądki wyjąć, lekko przestudzić i pokroić każdy na 3 części.Wywar zachować! Na oleju usmażyć cebulę pokrojoną w piórka.Posypać papryką. Dołożyć żołądki, podlać ok 2 szkl. wywaru i dusić ok.10min.Doprawić vegetą i czosnkiem granulowanym.Śmietanę wymieszać z mąką, zaprawić żołądki.Doskonałe do ryżu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 21:41
Dobre jedzenie.
Dorota59 12.01.2013 12:43
pyszna potrawka
Marzena40 11.02.2011 10:10
niejadłam czegoś takiego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak