Sposób przygotowania

Kapustę wypłukać tak aby nie było kwaśna.Wrzucić do garnka dodać 3 liście laurowe, kilka ziarenek ziela angielsiego.Postawić na ogień.Boczek pokroić podsmażyć z cebulką na patelni dodać do bigosu. Cukinię obrać pokroić w dość dużą kostkę i dodać do bigosu.Dusić aż kapusta będzie miękka.Przyprawić do smaku.Na koniec dodać koncentrat pomidorowy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    i chyba jeszcze dajesz pomidory, koncentrat pomidorowy sądząca po kolorze bigosu :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina45

    pycha :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marta98

    lubię cukinię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ja robię podobny, z tym, że nie kroję cukini w kostkę a ścieram na tarce o grubych oczkach na całej jej długości. Powstaje z tego takie spagetti i fajnie się komponuje z poszatkowaną kapustą.
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    musi być pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Znakomity.
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Cukinii mam sporo na działce i takie połączenie zagości niebawem na moim stole.Nie łączyłam dotąd kapusty i cukinii, poza sałatką wielowarzywną.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Interesująca wariacja na temat bigosu :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pola5

    Ciekawe połączenie :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !