Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

piperada

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

surowa szynka
10 dag
cebula biała
2 sztuki
pomidory
2 sztuki
czosnek
2 ząbki
jajko
8 sztuk
olej
2 łyżki
tymianek
1 łyżeczka
sól, pieprz
papryka zielona
2 sztuki
papryka czerwona
2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: piperada

szynkę oraz umytą i oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę pokroić w cienkie paski cebulę i czosnek obrać i posiekać pomidory sparzyć wodą obrać ze skóry i pokroić i pokroić w paski szynkę przysmażyć na rozgrzanym oleju i przełożyć na talerz na tłuszczu od mięsa wsypać cebulę czosnek i paprykę smażyć mieszając przez 10 minut dodać pomidory i przyprawy i dusić około 5 minut wbić jajka przykryć smażyć jeszcze kilka minut aż jajka się zetną na wierzch położyć usmażoną szynkę

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak