Sposób przygotowania

Piersi lekko zbic trzonkiem noza,posolic,popieprzyc,odstawic.Rozgrzac oliwe(olej),zeszklic posiekana szalotke,dodac pokrojone nz czastki jablka,posypac je cukrem i smazyc,aby cebula i jablka nabraly zlocistego koloru.Zdjac z patelni i z kolei usmazyc na niej filety z kurczaka(po 6 minut z kazdej strony)Do smazacego sie miesa wlac miod pitny.Potrawe gotowac,az wytworzy sie gesty sos,wtedy zaprawic ja smietana wymieczana z jablkami i cebula i jeszcze chwile gotowac.Podawac z pieczonymi ziemniakami lub kopytkami.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Jadłam podobne, pyszne!
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Pychota
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    do wypróbowania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !