Sposób przygotowania

Cebulę i pieczarki drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Doprawić sola i pieprzem. Kapustę gotować aż będzie miękka. Następnie wycisnąć sok, i drobno ją pokroić. Połączyc z pieczarkami, dodać lisć laurowy i jeszcze kilka minut smażyć na wolnym ogniu. Przez rozłożeniem farszu usunąc z niego liscie.
Drożdże rozrobić (z odrobiną śmietany+maki+szczypta cukru) gdy wyrosną dodać do maki i pozostałych składników. Margarynę roztopić i zimną dodć do ciasta. Wyrobić. Rozwałkowac cienko i na całości rosmarować farsz. Zwijac w rulon, lekko go spłaszczyć i ciąć na paseczki długości ok. 7 cm. Posmarować białkiem. Piec z nagrzanym piekarniku w 180 st. przez ok. pół godziny go złotego koloru.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !