Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pasztet świąteczny z dziczyzną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mieso (może być z rosołu+wolowe+drobiowe)
2 kg
czosnek
1 pałka
grysik
4-5 łyzek
pieprz sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet świąteczny z dziczyzną

Mięso ugotowac i zmielić. Czosnek obrać i przepuścic przez praskę. Do mięsa wbić jajka, dodać czosnek i grysik. Doprawić do smaku sola i pieprzem. Rozłożyć do keksówek wysmarowanych tłuszczem. Piec ok. półtorej godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak