Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ziemniaczany miszmasz

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
80 dag
cebula
3 szt.
Papryka słodka mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
sól, pieprz
do smaku
bulion wołowy
1 i 3/4 szkl.
boczek wędzony
15 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczany miszmasz

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w krążki. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Boczek pokroić w paseczki i wysmażyć w rondlu. Na wytopionym boczku zeszklić cebulę. Dodać ziemniaki, oprószyć je solą, pieprzem i papryką. Mieszając smażyć 5 min. Potem wlać bulion i gotować na małym ogniu 15-20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak