Sposób przygotowania

Szpinak przebrać, liście dokładnie połukać i osączyć. Wrzucić do 3l gorącej wody, łyzką lekko zamieszać, a kiedy szpinak ściemniej - przełożyc na cedzak. Przepłukać zimna wodą i odcisnąć. W rondlu roztopić masło, dodać szpinak, wymieszać, posolić, dusić pod przykryciem. Rozbełtane jajka wymieszać z parmezanem i wlać na szpinak. Wymieszać, a kiedy mieszanka zacznie gęstnieć, zdjąć z ognia. Patelnię wysmarować oliwą z oliwek, podgrzac na niej z obu stron kromki francuskiej bułki, by były chrupiace. Przez cały czas smazenia patelnia powinna być dokładnie natłuszczona.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !