Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Śledzie w sosie śliwkowym

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe
8 sztuk
mrożone śliwki
30 dag
migdały
10 dag
oliwa
1/3 szklanki
cukier
1 szczypta
cytryna
1 sztuka
natka pietruszki
kilka gałązek

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie śliwkowym

Filety moczymy 2-3 godziny w mleku, zwijamy w rulonik. Migdały obieramy i drobno siekamy. Umyte, wypestkowane śliwki podlewamy 1/2 szklanki wody i rozgotowujemy. Masę śliwkową miksujemy lub przecieramy przez sitko łączymy z olejem i posiekanymi migdałami, doprawiamy do smaku cukrem, solą i sokiem z cytryny. Ruloniki śledziowe układamy na półmisku, polewamy przygotowanym sosem, dekorujemy natką pietruszki i plasterkami cytryny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak