Sposób przygotowania

Do dzieła!
Proponuję na początku zacząć od rozpuszczeniu drożdży w mleku i zostawienia ich do wyrośnięcia. Następnie miksujemy mąkę z cukrem, masłem, dwoma jajkami i śmietaną. Do masy dodajemy drożdże i wszystko mieszamy, z ciasta formujemy bułeczki i układamy je na blaszce wysmarowanej masłem. Bułeczki smarujemy po wierzchu żółtkiem i posypujemy makiem. Pieczemy ok 30 min. W średnio rozgrzanym piekarniku.

Smacznego

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    słodko
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię takie
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !