Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Czerwona kapusta z cebulką i czosnkiem

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona
0,7 kg
cebula
1 szt
czosnek
4 ząbki
ziele angielskie
5 szt
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
3 szt
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
cukier
do smaku
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
ocet
do smaku
olej
8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta z cebulką i czosnkiem

Kapustę poszatkować, ugotować z liściem laurowym i zielem angielskim, odcedzić. Cebulkę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Na oleju podsmażyć cebulkę i czosnek dodać kapustę, przyprawy i całość chwilkę smażyć. Można podawać na zimno jak i na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 06.09.2012 20:25
lubi? kapust? pod ka?d? postaci?
Aneta41 10.08.2012 00:20
na ciepło jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak