Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Podsmażana biała kiełbasa Eli

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała
2 sztuki
sos sojowy
2 łyżki
piwo jasne
200 ml
olej do smażenia
6 łyżek
sól
do smaku
Sklep Prymat
biała kiełbasa
8 surowa
Czosnek suszony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
sos chili
1 (czosnkowy)
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Podsmażana biała kiełbasa Eli

Kiełbasę włożyć do wrzątku (nie rozcinać na poszczególne kiełbaski)i gotować około 10 minut.Wyjąć(wywaru nie wylewać,można na nim ugotować zupę)z wywaru,osuszyć ręcznikiem papierowym i rozkroić kiełbaski na poszczególne sztuki.Cebule pokroić w piórka.Na patelni rozgrzać olej,włożyć kiełbaski i zrumienić .Odwrócić na drugą stronę,dodać cebulę,sosy sojowy i chili czosnkowy,czosnek granulowany,paprykę w proszku i smażyć,aż cebula będzie zrumieniona.Wlać piwo i dusić bez przykrycia,aż piwo wyparuje.gotowe kiełbaski ewentualnie doprawić solą i pieprzem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak