Sposób przygotowania

Z kurczaka usuwamy kości.
Cebulę smażymy na smalcu na złoty kolor, do cebuli dajemy drobno pokrojone pieczarki, dusimy, aż odparują.
Ser tarty, pieczarki, mięso, jajka oraz sól i pieprz wszystko dobrze mieszamy.
Kurczaka na 3 godz. przed pieczeniem dobrze nacieramy przyprawą.
3 jajka gotujemy na twardo.
Farszem napełniamy całego kurczaka, wkładamy na środek
farszu jajka ugotowane.
Zaszywamy napełnionego kurczaka, wkładamy do rękawa i pieczemy 1 godz 25 minut w 180 stop.
Przed końcem pieczenia rozcinamy rękaw, by nabrał kurczak koloru.

Komentarze

  • 3
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    wygląda apetycznie
  • 4
    original
    Opublikowano

    alaaa

    super,,,
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    wypróbuję
  • 4
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    bardzo smakowity
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !