Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kurczak faszerowany mięsem, serem i pieczarkami

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak świeży
2 kg
mięso mielone
1/2 kg
pieczarki
1/2 kg
ser żółty
250 g
jajko
2 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
1 opak
Sklep Prymat
cebula
1 szt
sól do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat
smalec
(do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak faszerowany mięsem, serem i pieczarkami

Z kurczaka usuwamy kości.
Cebulę smażymy na smalcu na złoty kolor, do cebuli dajemy drobno pokrojone pieczarki, dusimy, aż odparują.
Ser tarty, pieczarki, mięso, jajka oraz sól i pieprz wszystko dobrze mieszamy.
Kurczaka na 3 godz. przed pieczeniem dobrze nacieramy przyprawą.
3 jajka gotujemy na twardo.
Farszem napełniamy całego kurczaka, wkładamy na środek
farszu jajka ugotowane.
Zaszywamy napełnionego kurczaka, wkładamy do rękawa i pieczemy 1 godz 25 minut w 180 stop.
Przed końcem pieczenia rozcinamy rękaw, by nabrał kurczak koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 07.10.2011 13:28
fajny
Dorota59 28.02.2011 16:40
bardzo smakowity
Izabela/bella81 10.09.2010 12:09
wypróbuję
alaaa 02.09.2010 10:31
super,,,
iwa643 02.09.2010 07:10
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak