Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa Eli

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka
1 sztuka
pietruszka
1 sztuka
seler korzeniowy średniej wielkości
1/4 sztuki
ziemniaki
5 sztuk
kostki mięsne
2 sztuki
Kucharek przyprawa uniwersalna
do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
do smaku
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat
śmietana kremowa 30%
250 ml
mąka pszenna
1 łyżka
natka pietruszki
koperek
ogórki kwaszone
1/2 posiekane
Ziele angielskie całe Prymat
4 ziarenka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa Eli

Jarzyny i ogórki zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Zalać wrząca wodą,dodać kostki mięsne,liście laurowe,ziele angielskie i gotować do miękkości ogórków.Ziemniaki pokroić w kostkę,zalać wodą tak,żeby były przykryte,dodać kucharka i ugotować do miękkości.Wlać ugotowane ziemniaki do zupy,chwilę razem pogotować.Śmietanę wymieszać z mąką w większym rondelku,wlewać do śmietany trochę zupy i ciągle mieszając śmietanę zahartować.Zahartowaną śmietanę wlać do zupy i zagotować.Zupę doprawić maggi do smaku.Natkę pietruszki i koperek posiekać.Nalać zupę do talerzy i posypać zieleniną.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 22.07.2012 10:22
super
bursztynek 06.06.2011 23:59
dawno nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak