Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Łosoś po sztokholmsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzony łosoś
20 dkg
zielona sałata
1 główka
masło
2-3 łyżki
gęsta śmietana
1/2 szklanki
cebula czerwona
1 sztuka
Pieprz czarny Prymat w młynku
do smaku
Sklep Prymat
bułka czerstwa
6 plastrów
kawior czarny
4-5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś po sztokholmsku

Sałatę umyć i osuszyć, pokroić w paseczki. Łososia również pokroić w paseczki. Cebulę drobno posiekać. Bułkę pokroić w plasterki, obrumienić na maśle. Ciepłe grzanki układać na talerzykach, posypać sałatą, posiekaną cebulą wymieszaną ze śmietaną i paseczkami łososia. Na wierzchu ułożyć odrobinę kawioru. Oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 25.09.2010 23:32
Lubie potrawy z łososiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak