Przepis i sposób przygotowania na: Torcik dla sąsiadów
2. Po upieczeniu biszkopt studzimy, kroimy na 3 równe blaty.
Masa śmietankowa ;
Mocno schłodzoną kremówkę ubijam na sztywną masę z cukrem pudrem, pod koniec dodaje śmietan fix - y oraz rozpuszczoną letnią żelatynę.
Część masy odkładam do obłożenia tortu.
Brzoskwinie odsączam na sicie, a następnie susze ręcznikiem papierowym i kroje w kostkę.
Do pozostałej masy śmietankowej dodaje pokrojone brzoskwinie, delikatnie mieszam.
Syropem z brzoskwiń nasączam krążki biszkoptów.
Spodni krążek czyli dół biszkoptu po nasączeniu smaruje dżemem ( smak dowolny).
Na dżem nakładam część masy z brzoskwiniami, nakładam drugi krążek i robię to samo co z pierwszym.
Nakładam ostatni trzeci krążek. Dociskam.
Cały tort smaruje odłożoną masą śmietankową z której część masy zabarwiłam czerwonym barwnikiem do udekorowania tortu.
Boki tortu obsypałam wiórkami kokosowymi, a górę udekorowałam ozdobami.
Tort włożyłam na noc do lodówki.