Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wątróbka po włosku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa
40 dag
średnie cebule
2 sztuki
czosnek
2 zabki
oliwa
3 łyzki
masło
1 łyzka
mięsiste pomidory
4 sztuki
sól, pieprz
natka pietruszki
posiekana łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka po włosku

Wątróbkę umyć osuszyć w papierowej kuchennej sciereczce pokroić na mniejsze cząstki. Posiekać drobno cebulę. Rozgrzać na patelni masło i oliwę dodać cebulę.
Kiedy się zeszkli dodać wątróbkę. Smazyc mieszając az wątróbka sie usmazy doprawić solą i pieprzem. Zdjąc wątróbkę z patelni i ustawic w cieplym miejscu.
Czosnek posiekać jak najdrobniej.
Na pozostalym na patelni tluszczu ulozyc pokrojone w plastry pomidory, smazyc z kazdej strony minutę. po czym posypac posiekanym czosnkiem. Na warstwie pomidorów ułozyc watrobke z cebulą i jeszcze chwile razem smażyc. Podawac potrawe posypaną siekaną zieloną pietruszką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak