Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Placek po węgiersku

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
1 kg
mąka
4 łyżki
wołowina bez kości
75 dag
papryka czerwona
3 sztuki
pieczarki
15 dag
cebula
3 sztuki
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz do smaku
olej do smażenia
jajko
1 sztuka
Papryka ostra mielona Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Placek po węgiersku

Ziemniaki trzemy na tarce , odsączamy nadmiar wody. Dodajemy mąkę i jajko, wyrabiamy masę i smażymy na dużej patelni duże placki. Wołowinę kroimy w drobną kostkę, obtaczamy w mące i obsmażamy. Cebulę oraz pieczarki kroimy w kostkę dodajemy do mięsa i smażymy. Przyprawiamy do smaku. Placki smarujemy farszem , składamy na pół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina16 25.04.2012 23:48
smaczny placek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak