Sposób przygotowania

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Na patelni rozgrzać olej. Zeszklić na nim posiekany czosnek. Dodać mięso i smażyć około 8 minut na małym ogniu. Dodać koncentrat pomidorowy i musztardę. Wrzucić osączoną kukurydzę, przestudzony ryż oraz pokrojone w plasterki oliwki. Farsz wymieszać z oregano i tymiankiem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Papryki umyć, odkroić im czapeczki, usunąć gniazda nasienne. Strąki wypełnić mięsno-ryżowym farszem i przykryć czapeczkami. Zapiekać je 35 minut w temp. 200 stopni.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Również papryki faszerowane są smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo lubię faszerowaną paprykę!
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !