Sposób przygotowania

Z mąki, żółtka, łyżki masła i ok 3/4 szklanki gorącej wody zagnieść ciasto.
Farsz:
Bób ugotować na miękko, cebulę zrumienić na oleju. Składniki przepuścić przez maszynkę, przyprawić solą i pieprzem.
Ciasto pierogowe rozwałkować, wycinać kółka, na każdym ułożyć porcję farszu, skleić brzegi. Ugotować w osolonej wodzie.
Ugotowane pierogi polać stopionym masłem.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Nie robiłam i nie jadłam. Ale napewno warto zrobić.
  • 3
    original
    Opublikowano

    goofy9

    hmm ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    coś dla mojego męża
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    raz w życi jadłam bób i mi bardzo smakował więc i to będzie pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    coś nowego, chyba wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ależ smakowite pierożki :P)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super pomysł
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    super pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Muszę kiedyś spróbować:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !