Sposób przygotowania

Maślaki oczyścić z ziemi, odrzucić trzony, opłukać (wielokrotnie); osączyć, z kapeluszy zdjąć skórkę. Pokrajać w krążki (mniejsze ugotować w całości), dodać cebulę pokrajaną, tłuszcz, udusić pod przykryciem. Gdy sok wydzielony z grzybów odparuje, przyprawić je solą i pieprzem. Podawać w salaterce.
Tak samo przyrządzać pieczarki, smardze, kozaki, gąski i podpieńki jesienne. Oprócz kapeluszy można zużyć także trzony tych grzybów.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    pychotka...:@

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !