Sposób przygotowania

Jabłka obrać ze skórki i pokroić na plasterki następnie delikatnie wydrążyć środek tak aby powstała dziurka. Jabłka skropić sokiem i oprószyć cynamonem. Jajka połączyć mąką, wodą i proszkiem do pieczenia. Ciasto ma być gęstsze niż na naleśniki. Owoce zanurzać w cieście i smażyć na patelni na złoty kolor. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    dokładnie to samo robię , tylko , że wrzucam jabłka do ciasta naleśnikowego i smażę placki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mili_kati

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    pychoota
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !