Sposób przygotowania

Opłukane kości wrzucamy do garnka , wodę lekko solimy i gotujemy.Makaron gotujemy w odzdzielnym garnku.. Jarzynkę oczyszczamy i wrzucamy do zupy.Dodajemy listek laur. i ziele ang. , vegetę.Sparzone pomidory kroimy do rondelka , Gotujemy do momentu aż zmiękną i dadzą się przetrzeć przez sito i wlewamy do zupy.Gdy mięso odchodzi od kości obieramy je i wrzucamy do wywaru. Śmietanę roztrzepujemy z mąką podprawiamy zupkę , dosmaczamy solą ,pieprzem i koniecznie cukrem.Ja daję sporo , wtedy zupka jest taka winna. Posypujemy natką . makaron dajemy do garnka do wywaru bądz nakładamy na talerze i zalewamy zupką.Z dojrzałych mięsistych pomidorów i dobrze dosmaczona jest naprawdę pyszna!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    Moja ulubiona zupka :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    Pyszna:)
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Prosta i smaczna zupka:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    ładnie podane
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    taką lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    moja ulubiona zupa - mniammmmm
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    moja ulubiona zupka..
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dominikes1

    moja 2 co do ulubionych zup :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Zjadłabym:)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smacznie się prezentuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    najpyszniejsza zupa na swiecie
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wiadomo-najlepsza! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !