Sposób przygotowania

Kurczaka podzielić na kawałki . Kapustę pokroić drobno w paski , a ziemniaki w ósemki . Marchewkę pokroić w talarki .Do garnka włożyć kurczaka , kapustę , warzywa , pokrojone ziemniaki . Zalać wodą . Dodać Bulionetki .Na maśle podsmażyć na rumiano pokrojone w plasterki pieczarki .Dołożyć do garnka . Gotować na średnim gazie przez 45-60 minut. Wyjąć mięso i warzywa ( pokrojona marchew zostaje)2
Doprawić zupę przecierem pomidorowym i pozostałymi przyprawami .
Obrać mięso z udka z kości , skórek i chrząstek i włożyć połowę do zupy ( resztę użyć na paszteciki .Wsypać koperek.
Podawać posypane dodatkowo natką pietruszki z ,, Drożdżowymi pasztecikami z kurczakiem \".

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Anita21

    wygląda obłędnie , mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    pyszniutkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    dopiero teraz uświadomiłam sobie,jakajestem głodna:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    wyglada swietnie, bravo.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !