Sposób przygotowania

Kalafior myjemy,dzielimy na rózyczki.Gotujemy ok.15min w niewielkiej ilosci osolonej wody z dodatkiem cukru.Odcedzamy wywar zachowujemy.Cebule obieramy siekamy i podsmazamy na oleju.Dodajemy mieso,doprawiamy sola,pieprzem,papryka i tymiankiem.Smazymy ok.10minut.Z masła i maki robimy zasmazke.Dodajemy wywar z kalafiora,smietane i połowe sera.Gotujemy 5 min.Doprawiamy sola,pieprzem i gałką.W naczyni zaroodpornym układamy kalafior i mieso.Podlewamy sosem,posypujemy pozostałym serem.Zapiekamy 20min w temp.200stopni.Posypujemy posiekana natka.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta51

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina45

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !