Sposób przygotowania

Pół szklanki mleka podgrzać(tylko trochę,nie gotować) i dodać pokruszone drożdże,łyżkę cukru i 2-3łyżki mąki.Wymieszać i zostawić pod przykryciem na 15min.
Jajka wbić do miski,dodać pozostały cukier,cukier waniliowy i roztrzepać.Mąkę przesiać do jajek ze szczyptą soli,wlać pozostałe mleko i łyżeczkę skórki cytrynowej.Wlać rozczyn drożdżowy.Dodać stopione i schłodzone masło.Wyrobić ciasto,przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.W tym czasie ser zemleć cukrem pudrem,zapachem cytrynowym,cukrem waniliowym.
Z ciasta zrobić rulon i pokroić na kawałki.Każdy napełniać serem,zawijać.Przykryć ściereczką i na chwilę znów zostawić.Posmarować roztrzepanym żółtkiem z łyżką mleka i zapiekać w160stopniach ok35-30min.Posypać cukrem pudrem z cynamonem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    Bardzo fajne bułeczki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    super bułeczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    uwielbiam takie;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !