Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić i poszatkować.
Wrzucić kapustę do garnka, zalać wodą i gotować prawie do miękkości.
Łopatkę umyć, osuszyć, pokroić w średnią kostkę i podsmażyć na brązowo ze szczyptą cukru.
Kiełbasę również pokroić w kostkę, dodać do mięsa i smażyć od czasu do czasu mieszając.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę, dodać do smażącego się mięsa z kiełbasą i podsmażyć.
Na koniec dodać koncentrat i wymieszać aż mięso połączy się z koncentratem.
Wszystko przełożyć do kapusty, wymieszać i doprawić do smaku.
Bigos chwilę pogotować aby smaki się połączyły.

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Uwielbiam bigos:)
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Ha, ha, ja tez go uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    i ja bardzo lubię bigos mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !