Sposób przygotowania

Wodę wlać do rondla,dodać margarynę i zagotować.Mąkę razem z proszkiem do pieczenia przesiać.Do wrzącej wody z margaryna wsypywać mąkę,ciągle mieszając,aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek rondla.Zdjąć rondel z ognia i mieszając przestudzić ciasto,żeby nie było wrzące.Do ciepłego ciasta wbić jajko i ucierać aż połączy się z ciastem.Po kolei wbijać następne jajka.Na blachy do pieczenia położyć pergamin i szprycą do ciasta wyciskać okrągłe stożki.Piec w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez 30-35 minut,aż się zrumienią.Koperek(odłożyć do dekoracji tyle małych gałązek ile jest ptysi) i szczypiorek posiekać.Z łososia odłożyć do dekoracji tyle cienkich pasków ile jest ptysi.Resztę łososia pokroić w drobną kostkę.Serek,śmietanę,chrzan,sól,pieprz utrzeć na puszystą masę.Dodać koperek,szczypiorek,łososia i wymieszać.Ptysie przekroić i na dolne części nałożyć masę serowo-łososiową.Każdego ptysia ozdobić paskiem łososia,gałązką koperku i przykryć górną częścią.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bernika

    fajen i neitypowe.
  • 6
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Ciekawe połączenie...
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    Ciekawe połączenie...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    Czymś takim można zaszpanować ;p
  • 0
    original
    Opublikowano

    zdeba

    Przystawka na imprezę ze znajomymi, super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !