Sposób przygotowania

Kapustę odcisnąć, ugotować. Grzyby namoczyć, ugotować.
Pokrojone grubo cebule zeszklić na łyżce oleju. Połączyć z kapustą i grzybami. Zemleć w maszynce o średnich oczkach. Przyprawić solą, pieprzem i maggi.
Z mąki, ok. pół szklanki ciepłej wody i szczypty soli zrobić ciasto jak na pierogi. Wykroić szklanką krążki, nałożyć farsz i zlepić w falbankę.
Wrzucać wareniki na lekko osolony wrzątek i gotować tak długo, aż wypłyną.
Na patelni rozgrzać resztę oleju i obsmażyć je na złoty kolor z obu stron.

Komentarze

  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    ciekawe
  • 7
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię takie regionalne potrawy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oo to bardzo ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Takie wareniki muszą być smaczne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !