Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz cielęcy z fasolką szparagową

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina
600 gram
cebula
1 sztuka
fasola szparagowa
400 gram
przecier pomidorowy
0,5 litry
pieczarki
300 gram
białe wino
1/3 szklanki
natka pietruszki
2 łyżki pokrojonej
czosnek ząbki
2
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
świeżo mielony
Sklep Prymat
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
Sklep Prymat
przyprawa do potraw
do gulaszu
Sklep Prymat
olej
śmietana
1 łyżka do zabielenia
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
czerwony do dekoracji
Sklep Prymat

Porada

To propozycja smacznego i sycącego obiadu. Można go podać do ziemniaków lub kaszy.

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz cielęcy z fasolką szparagową

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Tak przygotowane oprószamy przyprawami (przyprawa go gulaszu, pieprz, sól).
Krok 1 - Gulasz cielęcy z fasolką szparagową foto
2
Cebule obieramy, przekrawamy i kroimy w plasterki. Tak przygotowaną delikatnie rumienimy na oleju. Następnie dodajemy do niej mięso oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Mięso dokładnie obsmażamy. Następnie podlewamy je winem
Krok 2 - Gulasz cielęcy z fasolką szparagową foto
3
Gdy alkohol wyparuje wlewamy przecier pomidorowy. Z dodatkiem przecieru mięso podgrzewamy około 10 minut.
Między czasie z fasolki ucinamy końcówki i kroimy ją na mniejsze części (odcinki około 2cm). Pieczarki kroimy w plasterki, przysmażmy na oddzielnej patelni i przyprawiamy do smaku.
Krok 3 - Gulasz cielęcy z fasolką szparagową foto
4
Gulasz z przecierem podlewamy wodą ( jej ilość zależności od tego jaką chcemy uzyskać końcową konsystencję gulaszu), a następnie dodajemy fasolkę.
Krok 4 - Gulasz cielęcy z fasolką szparagową foto
5
Następnie dodajemy przysmażone pieczarki. Całość dusimy do momentu jak fasolka stanie się miękka.
Gdy fasolka jest gotowa całość zabielamy śmietaną, dodajemy natknę pietruszki i doprawiamy ostatecznie do smaku.
Gotowy gulasz porcjujemy na talerze. Dekorujemy natką pietruszki i czerwonym pieprzem.
Krok 5 - Gulasz cielęcy z fasolką szparagową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 31.12.2015 02:13
fajne danie.
MałaMi89 29.12.2015 22:12
Moje smaki! Szczególnie ta fasolka.. mniam :)
idealme 29.12.2015 19:48
bardzo smaczne :)!
dollce 29.12.2015 19:21
wygląda apetycznie
agnieszka214 29.12.2015 19:10
Gulasz jest super
gosia561 29.12.2015 18:35
przepyszne mięsko gulaszowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak