Sposób przygotowania

Ciasto:
1. 40dkg mąki
2. 1 szt. suszonych drożdży
3. szczypta cukru
4. 3-4 łyżki oliwy
5. 1/2 łyżeczki soli
6. 1 łyżeczka mielonej kolendry
7. 1 szkl. podgrzanego mleka
Wymieszać wszystkie składniki i odstawić na 45 min.

Farsz:
1. szynka gotowana - pokroić w kostkę
2. dymka, bazylia - posiekać drobno
3. 125g mozarelli - pokroić w kostkę
2. 20dkg twarożku śmietanowego
15dkg gęstej śmietany
czosnek wg. uznania (2 ząbki)

Wymieszać wszystkie składniki. Ciasto drożdżowe wyłożyć na blachę potem farsz. Piec ok.45 min temp.170 stopni

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !