Sposób przygotowania

Opłukane mięso należy pokroić w cienkie plastry, dokładnie zbić, posolić i posypać pieprzem układając jeden na drugim. Kapustę poszatkować niezbyt cienko, wygnieść nie odciskając soku. Następnie połowę kapusty ułożyć równą warstwą w rondlu, na niej cienką warstwę cebuli pokrojonej w krążki, rozłożyć plastry mięsa, znowu położyć cebulę i kapustę. Wlać szklankę wrzątku i przykryć pokrywka nieco mniejsza od pokrywy rondla, tak aby pokrywka weszła do środka przykrywając bezpośrednio kapustę. Obciążyć pokrywkę i ustawić na niezbyt dużym ogniu. Dusić nie mieszając 40 minut. Dodać następnie przecier pomidorowy i dusić jeszcze 10 minut. Podawać z młodymi ziemniakami posypanymi koperkiem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    klaklak

    smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !