Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w sezamie z fasolką szparagową
Kurczak w sezamie z fasolką szparagową to jest szybki, sezonowy obiad, który zrobisz w 30 minut. Potrawka z kurczaka to danie dla małych i dużych. W tym przepisie możesz wykorzystać sezonowe warzywa - fasolkę szparagową i połączyć ją z kurczakiem i ryżem, doprawiając sezamem.
1. Filety umyć, osuszyć i pokroić w bardzo cienkie paseczki. Umieścić w misce i doprawić solą himalajską, pieprzem i sosem sojowym. Wymieszać. Posypać sezamek i zasypać mąką ziemniaczaną. Ponownie wymieszać i odstawić.
2.Fasolkę wrzucić do wrzącej, osolonej wody. Gotować od. 5-8 min. Następnie przecedzić i zalać zimną wodą. Wok rozgrzać. Wlać olej i wrzucić fasolkę. Tak podsmażyć, aż fasolka lekko się zarumieni.
3. Do fasolki dodać mięso. Wymieszać i wlać bulion, energicznie mieszając. Gotować do 10 min., aż kurczak zmięknie. Na koniec potrawkę posypać posiekanym szczypiorkiem.