Sposób przygotowania

Ziemniaki ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Włoszczyznę również pokroić, fasolkę odcedzić z zalewy, dodać do ziemniaków, podobnie jak posiekany kwaszony ogórek i zmiażdżony czosnek. Wymieszać i doprawić do smaku. Jajka pokroić w plasterki. Formę do zapiekania natłuścić i wysypać bułką tartą. Wyłożyć połowę masy ziemniaczanej do formy, położyć na wierzch plasterki jajek, posolić i przykryć resztą masy. Posypać oregano i wiórkami zimnego masła. Posypać żółtym serem wymieszanym z bułką tartą. Zapiekać ok. 1/2 godziny w nagrzanym, ale niezbyt gorącym piekarniku.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !