Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować i rozgnieść na puree. Jednocześnie zagotować dużą szklankę wody z masłem, zdjąć z ognia, dodać przesianą mąkę, wymieszać drewnianą łyżką. Stale mieszając, gotować na maleńkim ogniu lub płytce azbestowej, aż masa zacznie dochodzić do brzegów naczynia. Ostudzić, dodać jajka i puree, dobrze wymieszać. Smażyć małe porcje, nabierane łyżką, na głębokim oleju.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Prosty i pyszny przepis!
  • 6
    original
    Opublikowano

    plocia

    ooo jaaa już czuję ten świetny zapach
  • 5
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    nie jadłam nigdy takich ziemniaczków
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka191

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !