Przepis i sposób przygotowania na: Mini pizze
Włożyć do miski lekko oprószyć mąką, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.
Po wyrośnięciu jeszcze raz wyrobić ciasto, rozwałkować na około 5 mm i wycinać kółka. ( mi wyszło 12 sztuk )
Placki ułożyć na blaszce z wyposażenia kuchenki wyłożonej papierem do pieczenia.
Na każdy placek ułożyć po 5 plasterków wędliny tworząc coś w rodzaju słonka.
Mieszankę odsączyć z zalewy, na środku każdego placka z kiełbasą położyć po 1 łyżce mieszanki.
Na środku położyć po plasterku sera, posypać pieprzem, solą czosnkowo ziołową i papryką.
Odczekać około 10 minut.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20-25 minut.
Gotowe polać ketchupem.