Sposób przygotowania

Papryki umyć, przekroić na połowy, oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać i pokroić.
Paprykę (odłożyć kilka kawałkó do dekoracji) podsmażyć razem z cebulą na maśle do lekkiego zeszklenia.
Kostki rosołowe rozpuścić w 4 szklankach wrzącej wody, wrzucić podsmażoną paprykę i cebulę. Gotować ok 10 min. Zupę zmiksować, ponownie zagotować, doprawić do smaku. Do śmietany wlać kilka łyżek ciepłej zupy, wymieszać dokładnie, następnie wlać do zupyzestawionej z ognia.
Na talerzach zupę udekorować kawałkami pozostawionej papryki. Smakuje z bagietką lub grzankami. Pycha! Smacznego

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pyszna jest taka zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !