Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pomidorowo-paprykowe udka z kurczaka

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka
5 sztuk
suszone pomidory
1 garść
natka pietruski
1 łyżka
olej
sól
Sklep Prymat
cebula
1 sztuka
czosnek
2 ząbki
bulion warzywny
1 szklanka
Papryka słodka mielona Prymat
1/4 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowo-paprykowe udka z kurczaka

Mięsko osuszamy. Suszone pomidory mielimy, natkę pietruszki, cebulę i czosnek siekamy. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Powstałym sosem nacieramy mięso i zapiekamy w piekarniku, podlewamy bulionem.
Możemy także mięso grillować.

Powstały sos możemy zaprawić mąką i śmietaną, ale niekoniecznie - taki tez jest smaczny :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

banditka 16.09.2010 14:30
dobre
iwona332 16.09.2010 14:12
super
ewelina/bunia 10.09.2010 19:24
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak